|
| (фото: kafene.net) |
Най-корумпираното правителство от 1989 насам
Вече имате отговор на въпроса, кое е най-корумпираното българско правителство след 1989 г.
Настоящото! Не го казвам аз, нито колегите социолози! Казва го европейската комисия на основание на факти, които й поднасят българските медии.
Заради поредния грандиозен скандал, заради "червени братя" и братовчеди, България няма да получава пари за инфраструктура.
Нека го кажа по-ясно. Заради алчните и корумпирани приятели на г-н Станишев, г-н Гагаузов и т.н., страната ни няма да получава финансиране за строеж на инфраструктура.
Ако след този скандал няма оставка в правителството, и ако тройната коалиция продължи по същия начин още година, у нас може да се появи политически реваншизъм срещу БСП.
И трябва да ви кажа, че колкото и да би било неприятно това за страната, аз лично не бих обвинявал когото и да е.
Писал съм го и друг път. Като граждани очакваме от ЕС две неща - политиците да крадат по-малко и съдебната власт да е ефективна.
Благодарение на тройната коалиция, днес политиците крадат много повече, а благодарение на назначенията на г-н Първанов в прокуратурата и в службите за сигурност, страната ни днес е по-несигурна, у хората остава усещането за трайно наложена в обществото несправедливост.
|