Епохални Времена        [wwww.epochtimes-bg.com]
kafene.net 28.05.2008

Княгиня Мария Луиза: Живеем все по-добре /особено някои от нас/

БГНЕС

Нещата в България се подобряват с всеки изминал ден и това се вижда отвън, но българите не могат да го усетят, каза княгиня Мария-Луиза при откриването на паметната плоча на княгиня Евдокия - сестрата на цар Борис ІІІ, предаде репортер на БГНЕС.

Аз вече идвам колко, 16 години и мога да го оценя, че хората живеят все по-добре.

Ние, българите /?!/ обичаме да хленчим и да се оплакваме, а всяка година България ми изглежда по-добре.

Все пак ние, българите /?!/, сме оправни хора и ще оправим положението, каза още Мария Луиза.

Аз идвам от 1991 г. и на всеки шест месеца или една година и мога да преценя по-обективно тези промени, каза още тя.

Сестрата на бившия премиер и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски не пожела да отговори на въпроса дали НДСВ е трябвало да напусне правителството и управляващата коалиция като каза:

„Аз за политика не говоря, питайте ме какво си готвя вкъщи – фасул, леща, банички, баклави, всичко сама си правя!”

Княгинята нарече глупости критиките на ЕС към България.

Много се радвам, че хората си припомниха за княгиня Евдокия, защото тя направи много неща, каза още княгиня Мария Луиза като откри паметна плоча на леля си в Техникума по фризьорство и козметика, намиращ се на ул. "Атанас Далчев" № 8 в столицата.

Княгиня Евдокия, която е сестра на цар Борис ІІІ е закупила земята и я е дарила, след което е построено училището.

Паметната плоча се поставя с дарение от Женската либерална мрежа.

Княгиня Мария Луиза благодари на директора на учителския състав за оказаното й уважение към царското семейство.

БГНЕС припомня, че Княгиня Мария Евдокия е била ученичка на известният български художник Дечко Узунов. Бяга от България заедно с Царица Йоана, Симеон и княгиня Мария Луиза. /БГНЕС