Епохални Времена        [wwww.epochtimes-bg.com]
Li Jia, The Epoch Times 18.06.2008

Рро-комунистически тълпи отправят словесни нападки срещу практикуващите Фалун Гонг във Флашинг, Ню Йорк, предоставящи там възможност за отказване от ККП. (Dai Bing/Epoch Times)
Поддръжници на Китайската комунистическа партия отправят неприлични жестове срещу практикуващите Фалун Гонг във Флашинг, Ню Йорк. (Shaoshao Chen/The Epoch Times).

Китайски бизнесмен: Висш комунистически лидер стои зад нападенията срещу Фалун Гонг

Бизнесмен от Китай сподели мнение за събитията във Флашинг, Ню Йорк, на които е станал свидетел, обосновавайки се защо смята, че зад тях стои деветият по ранг държавник в Китай, Джоу Йонгканг.

Бизнесменът Ху от Китай разказа пред The Epoch Times: "Калпаво построените училищни сгради в Сичуан са били издигнати преди около десет години, когато Джоу Йонгканг (Zhou Yongkang, сега един от 9-те члена на най-висшестоящия политически орган в Китай, Постоянния комитет на Политбюро на Китайската комунистическа партия (ККП), бел. ред.) е бил партиен секретар на провинция Сичуан. Именно затова той е уплашен. Той скалъпи обвинението, че последователите на Фалун Гонг не помагат за катастрофата, в опита си да отклони вниманието от това, кой е отговорен за смъртта на децата в училищата".   

Ху е християнин и преди атаките срещу Фалун Гонг във Флашинг не е одобрявал Фалун Гонг и не е вярвал на информацията в техните брошури. "След инцидента във Флашинг аз си промених мнението и разбрах, че последователите на Фалун Гонг действително следват ‘Истина, Доброта, Търпение’ ", заяви Ху.

"Като човек на вярата, аз знам колко трудно е да не отвърнеш. Аз научих урок от този инцидент. Последователите на Фалун Гонг са достойни за уважение. Няма китайска група, която да може да отстоява истината като тях."

Ху е виждал изложения на Фалун Гонг преди, но е смятал, че съдържанието на показаното е преувеличено. "Сега напълно им вярвам. Видях как бе нападнат възрастен човек на територията на САЩ, в резултат на което неговото ухо му бе разкървавено. Разбрах, че краят на Китайската комунистическа партия (ККП) наближава. "

"Водещият на CNN, Каферти, ги описа като разбойници и главорези. Инцидентът доказа, че той е прав."

Що се отнася до съобщеното от китайските държавни медии, че Фалун Гонг празнува и злорадства над катастрофата в Сичуан, Ху смята, че това няма нищо общо с истината, а дори напротив: "Не беше ли ККП, която биеше барабани и удряше гонгове в приветстване на Олимпийския огън, точно в деня след земетресението?

"Поради политиката за едно дете в Китай, родителите, загубили децата си в руините на училищните сгради, са в пълно отчаяние. Това не е нещо малко и родителите непременно ще потърсят правосъдие."

"Медии и журналисти са получили (правителствени) заповеди да не докладват за корупцията в строителството на училищни сгради. Настоящото правителство заговорничи с бизнесмени и уби невинни деца. Няма да е преувеличение ако се каже, че причината за бедствието е 30% природна и 70% човешка."

"Джоу Йонгканг е много близък с бившия лидер Джиянг Земин (Jiang Zemin) и ръководи преследването на Фалун Гонг."

"Аз лично смятам, че ККП се показа достатъчно глупава, защото тя всъщност подобри имиджа на практикуващите Фалун Гонг", заключи Ху.

Превод ЕВ