Алианц Банк България

„Алианц Банк България”, създадена през 1997г. под името ТБ „България инвест”, е може би една от най-широко разпространените банки в България, като има центрове в над 100 селища по цялата територия на страната. По-късно е прекръстена на фирмата, от която е важна част „Алианц България Холдинг”. Нейното седалище е в град София. „АББ” е търговска банка, предлагаща богат избор от финансови решения както за обикновения гражданин, така и за богати и напреднали фирми.

Банката е лицензирана да извърша всякакви финансови и банкови дела, като търговия с ценни книжа, инвестиционно посредничество за операции с всякакъв вид ценни книжа, голяма вариация от кредити, депозити, сметки. Предлагат се също и много електронни услуги, които улесняват и олекотяват бизнеса на модерния човек. „Алианц Банк” е член на няколко важни организации, които контролират банковата дейност в родината, например „Българска фондова борса”, „Централен депозитар” АД, „Асоциацията на търговските банки”.

Основен акционер на банката е небезизвестната застрахователна фирма „Алианц България Холдинг”, като основно банката стои зад 2 дружества, част от „Алианц България Холдинг” – ЗАД „Алианц България” и ЗАД „Енергия”.

Управата на банката е с двустепенна структура, включваща Надзорен и Управителен съвет, което позволява адекватно взимане на решения и обслужване на високо ниво.
От 2002г. насам, „АББ” показва много голям прогрес и е едно от най-успешните дружества на „Алианц България Холдинг”, която се счита за най-голямата финансова група у нас. Банката не е постигнала успех обслужвайки само граждани на България, тя има банки-кореспонденти по целия свят. Някой държави, с които „АББ” си сътрудничи са Австрия, Белгия, Канада, Великобритания, Китай, Япония, като това е много малка част.

От 1 ноември 2007г, съгласно ЗПФИ (Закон за пазарите на финансови инструменти), банката предлага услуги в помощ на потребителя като договори за инвестиционно посредничество, оценяване на подходящост на услугата избрана от клиента, изпълнение на клиентски нареждания, спазване на процедури за справяне с конфликт на интереси и класифициране на клиентела.

Полезна информация? Споделете с приятелите си!
epochtimes-bg.com
Вашият коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: