Българо – Американска Кредитна Банка

Българо – американска кредитна банка е създадена през 1996 година и се е утвърдила като безспорен лидер на пазара за кредитни продукти.

Банката предлага иновативни решения за Вашия бизнес. С помощта на банката ще намерите решение на всеки Ваш финансов проблем, а също така и ще получите шанс за реализация на всяка Ваша идея и всеки Ваш бизнес – план. Е изцяло ориентирана към индивидуален подход и решения за всеки свой клиент.

Българо – американска кредитна банка подкрепя развитието на малкия и средния бизнес в България. През 1989 година правителството на САЩ взема решение за подпомагане демократичния преход на страните от така нареченият Източен блок. Приет е закон за подпомагане демокрацията в страните от Източна Европа, с цел тяхното превръщане в надежден партньор за Евроатлантическата общност. По силата на приетия закон, през 1991 година Конгресът на САЩ основава частна корпорация с името Българо – американски инвестиционен фонд. Капиталът на корпорацията е в размер на 57 милиона долара и е осигурен от правителството на САЩ.

Съветът на директорите на Българо – американския инвестиционен фонд е избран и назначен с личен указ на президента на САЩ. Управлението на корпорацията е поверено на Съветът на директорите, а мисията на Българо – американския инвестиционен фонд е активно участие в развитието и разширяването на българската икономика чрез печелившо инвестиране и реинвестиране в иновативни пазарни проекти в частния сектор в страната.

През 1996 година в София е създадена Банката, която е собственост на Българо – американския инвестиционен фонд.

Банката получава пълен лиценз за банкова дейност издаден от БНБ. Мисията на Българо – американска кредитна банка е идентична с тази на Българо – американския инвестиционен фонд. Банката се насочва изцяло към дългосрочно кредитиране на малки и средни фирми от частния сектор в икономиката. В началото целенасочено се стреми към изграждането на квалифициран и динамичен екип от кредитни специалисти, които да посрещат клиентите си и да им помагат да намерят най-доброто решение за тях. С течение на годините методите на работа се усъвършенстват в съответствие с промените и развитието на икономическата дейност в страната.

Банката е първата банка в България, която започва да предлага услуги като „мобилни кредитни консултанти” и „хотелски кредити”. Според официални данни на БНБ през последните години е един от лидерите по възвращаемост, както на активите, така и на собствения капитал. Усилията, които са полагани през годините в областта на обслужването, кредитирането и въобще цялата новаторска политика на банката от Бяла карта не остават незабелязани – в резултат на усилената работа Банката кредитна банка получава редица напълно заслужени награди и номинации.

Полезна информация? Споделете с приятелите си!
epochtimes-bg.com
Вашият коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: